澳门威斯尼平台app,威尼斯网上玩平台地址

您的位置:新匍京娱乐场注册送518 > 中考英语 > 中考阅读理解 > 正文
中考英语冲刺阅读理解训练含解析
编辑:admin 时间:2020/4/26 10:49:24 来源:澳门威斯尼平台app

阅读理解

A father and his son went to a kite-flying festival. The son was full of joy when he saw the sky filled with colorful kites. He wanted to fly a kite, too. The father then bought a kite for him.


The son started to fly the kite. Soon, his kite was high up in the sky. After a while, he said, "Father, it seems that the string ( 线) is stopping the kite from flying higher. If we cut it, the kite will be free and fly even higher. Can we cut it?" The father cut the string. The kite started to go higher. This made the little boy happy.

But then, slowly, the kite started to come down. And finally it fell to the ground. The son was surprised to see this. He asked his father, "I thought that after cutting the string, the kite would fly higher. Why did it fall down?"

The father explained, "The string was not stopping the kite from going higher, but was helping it stay in the sky. You helped the kite go up in the right direction using the string. But when you cut the string, it could no longer support the kite."

Sometimes, we may feel like there are certain things that are holding us back(阻碍)and stopping us growing. But in fact, these might be the things that support us the most.

1. How did the boy feel when he saw the colorful kites?
A. Strange B. Happy C. Relaxed

2. When the son started to fly the kite,             .
A. it could not fly B. it stopped in the sky C. it was high up in the sky

3. The son wanted to cut the string because             .
A. he preferred to use a longer one
B. he thought the kite would fly higher
C. he found the string was not strong

4. According to the passage, what happened to the kite after the string was cut?
A. It fell to the ground in the end.
B. It fell down at once.
C. It became broken suddenly.

5. What can we learn from the passage?
A. The things that hold us back can also support us.
B. We can fly kites in our free time with our parents.
C. Flying kites can make people healthy.

参考答案

【文章大意】这篇短文主要讲述了一位父亲和儿子一起去参加风筝节的故事。这个故事告诉我们有时候我们认为一个事情阻碍了我们成长,但是,这些可能是支持我们的东西。

1. B 细节理解。根据文中The son was full of joy when he saw the sky filled with colorful kites.可知,当那个男孩看到五颜六色的风筝的时候感到高兴。故选B。

2. C 细节理解。根据文中The son started to fly the kite. Soon, his kite was high up in the sky.可知,风筝在天空中飞的很高。故选C。

3. B 推理判断。根据文中"Father, it seems that the string (线) is stopping the kite from flying higher. If we cut it, the kite will be free and fly even higher. Can we cut it?"可知,这个儿子想切断风筝线,因为他认为风筝会飞的更高。故选B。

4. A 细节理解。根据文中But then, slowly, the kite started to come down. And finally it fell to the ground.可知,风筝落到了地面。故选A。

5. A 主旨大意。通读整篇短文可知,阻碍我们前进的东西也能支持我们。故选A。


  • 上一篇: 中考英语阅读理解如何拿高分
  • 下一篇: 没有下一篇文章
  • 发表评论
    * 评论内容:
    * 用户名:匿名发表 *不选请在前面输入您的昵称
    * 验证码: 验证码,看不清楚?请点击刷新验证码 *请输入4位数的验证码
     
    发表评论须知:
    一、所发文章必须遵守《互联网电子公告服务管理规定》;
    二、严禁发布供求代理信息、公司介绍、产品信息等广告宣传信息;
    三、严禁恶意重复发帖;
    四、严禁对个人、实体、民族、国家等进行漫骂、污蔑、诽谤。
    名师视频辅导
    威尼斯电玩城手游,无需存款注册秒送38威尼斯彩票投注平台,澳门澳门免费v澳门新萄京现场开奖,金沙2004路线js5捕鱼游戏下载破解版,mg娱乐场4355返水13555新萄京娱乐5197com线路,澳门在线平台